Да изживееш Хелоуин в ковчега на Дракула

Любители на ужаса ще изпълнят Замъка му за Вси Светии
28 окт 2016 13:00, Екип на Bulgaria On Air
2

До Хелоуин остават три дни. Ако обичате да се страхувате, но маскарадите с вещици и ходещи скелети не са достатъчно настръхващи за вас, препоръчвам ви замъка Бран в Трансилвания.

Известен заради връзката си с владетеля Влад Цепеш, който живял там през XV-и век и набивал на кол своите жертви, днес той е посещаван от над 630 000 туристи годишно.

Мнозина хвърлят монета в кладенеца в двора на крепостта, за да се върнат отново. Мястото привлича като магнит, но само смелите. Тръпки ще ви побият, щом зърнете Бран през пелената от мъгла. Дори и шареният базар на местните жители до крепостта няма да смекчи впечатлението.

Сгушен в подножието на румънските Карпати, на връх 31-и октомври домът на граф Дракула ще приюти двама души и за през нощта. Това ще се случи за първи път от 1948 г. насам. Гостите на средновековната крепост ще могат да изследват тайнствения лабиринт от 57 зали, ще получат вечеря и вино, а след това ще бъдат настанени в облицовани в червено кадифе ковчези.

Не случайно от това леговище на вампири е черпил вдъхновение и ирландският писател Брам Стокър.

В нощта на Вси Светии, когато се смята, че мъртъвците излизат над земята, замъкът ще предложи пир на свещи и смразяващи кръвта разкази. А за да е пълен ужасът, не е позволено да се носят чесън, сребърни бижута или свещени символи. Честит Вси Светии!

Текст Мартина Ганчева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Яко! Особенно това че нямаш право да носиш чесън и сребро...да може съвсем да се психираш. Естествено няма нищо свръхестествено там, но е преживяване което да разказваш и на внуците си, особено ако си с компания приятели и сте влезли в някой филм :D